Bedrijfskrediet aanvragen

  • 0
Bedrijfskrediet aanvragen

Bedrijfskrediet aanvragen

Category:Bedrijfskrediet Tags : 

Bedrijfskrediet aanvragen lijkt een lastig proces als de bank de kredietaanvraag heeft afgewezen. Er zijn gelukkig diverse partijen die een bedrijfslening kunnen verstrekken. Het verstrekken van een bedrijfskrediet is gelukkig geen alleenrecht van de banken.

Heeft u een kleine lening nodig, zeg tot 40.000 euro, dan heeft u de volgende mogelijkheden:

  • Investeerders
  • Vrienden, familie, kennissen
  • Microfinanciering
  • Crowdfunding

Bij een bedrijfskrediet aanvragen vanaf 50.000 euro tot 1.000.000 heeft u de volgende mogelijkheden:

  • Crowdfunding (vaak bij de introductie van een nieuw of innovatief product dat door een grote groep wordt ondersteund)
  • Neem contact op met ons om uw plannen te bespreken

Achtergronden bedrijfskrediet aanvragen

Een bedrijfskrediet aanvragen is in feite een beetje een gekke constructie. Iemand heeft geld  over (investeerders) of  er is de overheid die kan ondersteunen (overheids- of subsidieregelingen). Investeerders willen altijd rendement tegen een minimaal risico. Hierbij zijn er in principe twee soorten investeerders (banken en private capital).

Private capital zijn investeerders (die ook in pools of groepen kunnen opereren). Zij kunnen dieper en gespecialiseerd optreden (in een bepaalde markt) waardoor zij de risico’s beter kunnen inschatten. Dit is de reden dat investeerders kijken naar de plannen en de potentie van uitbreidingen (grotere markt, andere marktplaatsing) en de ideeën.

Banken kijken niet echt naar de bedrijfsplannen. Zij kijken naar de historie (jaarcijfers) en berekenen dan op basis van de verwachtingen, markttrends en uw verwachte winst de mogelijkheden om de lening terug te betalen binnen een bepaalde periode. Dit zijn allemaal algemene branchecijfers. Er wordt een eenvoudige risicomanagement controle gedaan (wat zijn de mogelijkheden voor onderpand) en vervolgens rolt er een advies uit. Dit advies is u natuurlijk bekend. Het MKB is voor banken minder interessant omdat er relatief weinig geld wordt geleend vergeleken met de grote bedrijven. Komt u als MKB door het filter van de bank bij het bedrijfskrediet aanvragen, dan valt u dus binnen de grenzen die de bank stelt. Zij lopen weinig risico en willen u wel een lening vertrekken.

De overheid als financier

De overheid kan grote invloed uitoefenen om bepaalde branches te stimuleren. Dit wordt vaak gedaan om Nederland in een bepaalde sector beter op de kaart te zetten. Ook worden er regelingen getroffen om moeilijke branches die in een kantelpositie zitten te helpen om hun markt te verbreden. Er zijn veel subsidiemogelijkheden. Het aanvragen van een grotere subsidie is echter wel een klus. Soms zijn er een aantal kleinere subsidies waar eenvoudig gebruik van kan worden gemaakt. Deze  subsidies helpen dan om de kosten te reduceren. Subsidies zijn er onder andere voor: Ontwikkeling, Milieu en Werkgelegenheid.

 

Bedrijfskrediet aanvragen met dalende omzet- en winstcijfers

U wilt de trend van dalende cijfers aanpakken en wilt uw bedrijf veranderen. Dit is een logische stap, maar u heeft hiervoor wel extra kapitaal of krediet nodig om dit te realiseren. U kunt natuurlijk afwachten en hopen dat de marktcondities verbeteren. Dit is vaak een lange zit met risico’s. Direct sturen met extra energie in de vorm van ondersteuning en een bedrijfskrediet biedt meer kansen.