Risicomanagement MKB


Risicomanagement MKB is bijzonder belangrijk. Als het goed gaat, dan wordt hier vrijwel niets aan gedaan. Er zijn echter veel potentiële stormen waar uw bedrijf mee te maken kan krijgen. Eentje is er bekend: De financiële crisis. U doet het prima maar de omzet neemt af waardoor u ook lagere winsten realiseert. Uw bedrijf is wel ingericht op een bepaalde capaciteit dus u dient uw capaciteit aan te passen om te overleven.

Er zijn veel meer risico’s en een aantal kunt u zien aankomen, anderen zijn er wel maar u denkt dat dit niet zal gebeuren. Een onafhankelijke partij die geheel blanco een risico analyse uitvoert biedt een bijzonder nieuwe kijk op uw risico’s. U krijgt een sparring partner.

Risicogebieden zijn onder andere:

  1. Banken en krediet
  2. Afnemers
  3. Informatie Technology / automatisering
  4. Leveranciers
  5. Personeel
  6. Privé
  7. Concurrenten
  8. Wet- en regelgeving
  9. Fraude
  10. Belastingen

Binnen risicomanagement MKB wordt elk onderdeel doorlopen en verder uitgewerkt zodat u een volledig overzicht krijgt. Op basis van uw risicoprofiel worden bepaalde acties uitgezet om de risico’s af te dekken. Uit het onderzoek kan ook blijken dat er winstlekkages zijn die we snel kunnen stoppen.

Soms zijn er grote risico’s die men niet direct ziet omdat men te dicht bij is (een impressie, scroll even naar beneden, dan begrijpt u het beter)

1. Waar ben ik? Is dit potentieel gevaarlijk?

2. Waar ga ik naartoe? Welke beren kan ik verwachten?

3. Wat zijn de risico’s? Hoe kan ik mij voorbereiden?

4. Moet ik dit pad kiezen of zijn er alternatieven?

 

Risicomanagement MKB

~ Niet direct zichtbare risico’s ~

[button style=”enigma_btn_green” size=”enigma_btn_large” btn_disable=”0″ url=”/contact” ]Contact[/button]